Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări au avut venituri de peste 1 mld. lei în 2016, în creştere cu 7%

Brokerii de asigurări au avut venituri de peste 1 mld....

Autor: Anelis Baciu

06.04.2017, 00:05 117
Companiile de brokeraj în asi­gu­rări au înregistrat venituri de peste un mili­ard de lei (222 mil. euro) anul trecut, în creştere cu circa 7,3% faţă de 2015, potrivit datelor Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF). În acelaşi timp, primele intermediate au crescut cu circa 19%, până la 6,2 mld. lei, echivalentul a 1,4 mld. euro.
 
Ritmul de creştere mai mare al primelor intermediate decât cel al veniturilor scoate în evidenţă faptul că nivelul mediu al comisionului încasat de brokeri s-au redus anul trecut.
 
Veniturile totale din comisioane au cumulat 987,6 mil. lei, ceea ce raportat la intermedieri de 6,2 mld. lei înseamnă un comision mediu de 16%. Spre comparaţie, anul trecut comisionul mediu la nivel de piaţă se situa la 18%.
 
Încasările din comisioane repre­zen­tau la finalul anului trecut aproape 98% din veniturile totale ale intermediarilor de asigurări. Pe de altă parte, veniturile din regularizări de daune au însumat 15,5 mil. lei, în scădere cu 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO