Bănci și Asigurări

Bogdan Speteanu, BCR: Dacă în 2020 IMM Invest a fost o gură de oxigen pentru supravieţuire, în 2021 menirea programului este pentru investiţii. Vedem şi o eficientizare şi banii să ajungă mai repede la clienţi. Dumitru Nancu, şeful FNGCIMM: În noua variantă a programului IMM Invest, publicată în Monitorul Oficial, au fost introduse trei noi categorii de beneficiari

Bogdan Speteanu, director în cadrul BCR: Este nevoie de mai mult curaj pentru a solicita credite pentru investiţii. În 2020, doar 6,4% din finanţări au fost pentru investiţii.

Bogdan Speteanu, director în cadrul BCR: Este nevoie de mai mult curaj pentru a solicita credite pentru investiţii. În 2020, doar 6,4% din finanţări au fost pentru investiţii.

Autor: Ramona Cornea

15.04.2021, 17:30 2419

BCR a primit pentru 2021 un plafon de 1,1 mi­liarde de lei pen­tru IMM Invest, după ce în 2020 a aprobat fi­nanţări în valoare totală de 1,24 mld.  lei pentru 1.810 companii în cadrul acestui program, majoritatea, res­pectiv 93% din credite, mergând pentru finanţare capital de lucru, conform datelor prezentate de bancă în cadrul unei videoconferinţe de presă.

„Marea majoritate a companiilor au găsit acest program ca fiind extrem de util, mulţi au considerat această finanţare ca absolut necesară pentru supra­vieţuirea afacerii pe termen scurt, circa jumătate dintre ei. O bună par­te dintre clienţi a spus că finan­ţa­rea a fost suficientă pentru a trece acest prim hop, şi anume anul 2020. Desigur că o bună parte dintre clienţi ar dori să poată beneficia de resurse su­pli­mentare“, a spus Bogdan Spe­tea­nu, director executiv produse cor­po­rate în cadrul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO