Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Bogdan Speteanu, director executiv în BCR: O parte din clienţii care aveau planuri de investiţii le-au amânat şi doar jumătate din liniile de finanţare aprobate au fost trase de companii. Dar, se vede o uşoară revenire a creditării din iunie

Bogdan Speteanu, director executiv în cadrul BCR: Vor fi şi jucători mai rezilienţi şi alţii mai vulnerabili. Orice criză aduce şi oportunităţi.

Bogdan Speteanu, director executiv în cadrul BCR: Vor fi şi jucători mai rezilienţi şi alţii mai vulnerabili. Orice criză aduce şi oportunităţi.

Autor: Roxana Rosu

22.08.2020, 00:05 482

„Discutăm proiectele care vin la noi ca şi înainte, ţinând cont de circumstanţele economice actuale. Dacă ne uităm la ce avem pe masă, lucrurile nu arată chiar aşa rău“.

O parte din clienţii care aveau planuri de inves­tiţii le-au amânat şi doar jumătate din liniile de finan­ţare aprobate în acest an au fost trase de com­panii, dar se vede o uşoară revenire în zona cre­ditării, volumele există, a declarat Bogdan Speteanu, director executiv în cadrul BCR, la video­conferinţa ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.

„BCR a aprobat până la jumătatea anului credite noi de 3 miliarde de lei, un sfert sub nivelul de anul trecut. Trimestrul întâi a fost mai bun decât perioada similară din 2019, apoi în aprilie-mai a fost o scădere abruptă, iar în iunie am văzut o uşoară revenire a cre­dită­rii. E devreme să spunem că e un trend sustenabil de revenire, dar volumele exis­tă“, spunea Bogdan Spetea­nu la jumă­tatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO