Bănci și Asigurări

BNR le pregăteşte astăzi băncilor o porţie de lichiditate

BNR organizează o licitaţie pentru a împrumuta lei băncilor comerciale

Autor: Liviu Chiru

31.05.2011, 12:00 669

BNR organizează astăzi o licitaţie în cadrul căreia va pune ladispoziţia băncilor comerciale cu nevoi de lichiditate lei, încadrul unei operaţiuni de tip repo (lichidităţi contra titluri destat) cu scadenţa vineri, 3 iunie, la o dobândă de 6,25% pe an,egală cu rata de politică monetară.

"Este ciudat, pentru că pe piaţă dobânzile sunt sub 5% pe an.Dacă se vor lua sume mari, înseamnă că o bancă are probleme delichiditate", a comentat un dealer. Licitaţia nu are o limită desumă, BNR oferind băncilor fonduri pe măsura cerinţelor.

Rezultatele licitaţiei vor fi anunţate după-amiază.

Indicatorul Robor pe o zi, care arată dobânzile la care băncilemari sunt dispuse să îşi împrumute lei între ele pentru o zi, esteastăzi la nivelul de 4,91% pe an, potrivit datelor calculate deBNR.

Pe piaţa valutară volumele de tranzacţionare sunt reduse, iareuro a oscilat în primele ore în jurul nivelului de 4,12 lei, lafel ca în zilele precedente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO