Bănci și Asigurări

BNR autorizează IFN-ul lansat de ROCA Agri RDF pentru finanţarea agricultorilor

Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF

Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF

Autor: Cristina Bellu

14.12.2023, 14:27 351

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, anunţă că BNR a autorizat funcţionarea AGRO IFN, instrumentul de finanţare pentru sectorul agricol aflat în portofoliul companiei.

„Agricultura este un domeniu esenţial pentru economia României, de aceea, prin diversificarea surselor de finanţare a sectorului agricol, ne propunem să creăm impact pozitiv şi să contribuim la prosperitatea comunităţilor agricole din România”, spune Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Înfiinţat ca parte din ROCA Agri RDF, AGRO IFN SA beneficiază încă de la începutul activităţii de reţeaua de distribuţie existentă, care acoperă cea mai mare parte a ţării.

„Dorim să susţinem dezvoltarea agriculturii româneşti şi un pas important în acest sens este faptul că AGRO IFN SA a devenit operaţional, prin primirea autorizării din partea BNR. (..) Oferim soluţii de finanţare adaptate nevoilor afacerilor locale mici şi mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finanţarea producţiei agricole, cu aprobare rapidă, precum şi un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activităţii fermierilor”, adaugă Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA.

Prezent pe piaţa românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublându-şi suprafaţa agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor pe care le deţine şi care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adaugă şi AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan, fondator RDF SA.

ROCA Investments investeşte, în calitate de acţionar majoritar, în companiile antreprenoriale de dimensiune medie şi urmăreşte transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO