Bănci și Asigurări

BCR permite retragerea contactless la 112 bancomate şi multifuncţionale din reţea. Serviciul este disponibil şi pentru cardurile emise de alte bănci

BCR permite retragerea contactless la 112 bancomate şi...

Autor: Cristina Bellu

15.09.2022, 14:28 362

BCR a demarat implementarea funcţionalităţii de retragere contactless a numerarului la 112 bancomate şi multifuncţionale, serviciul urmând să fie disponibil atât pentru cardurile emise de BCR cât şi pentru cele care aparţin altor instituţii bancare.

Astfel, clienţii vor putea să realizeze tranzacţii la bancomatele si multifuncţionalele BCR cu carduri bancare, dar şi cu telefoane, ceasuri, brăţări sau alte dispozitive inteligente dotate cu tehnologia NFC.

„Cardurile BCR pot fi înrolate deja în orice portofel virtual (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay) şi pot fi utilizate la orice comerciant dotat cu POS, prin telefon, ceas, brăţară sau orice alt dispozitiv mobil ce dispune de tehnologia NFC. Clienţii BCR au astfel posibilitatea de a realiza practic atât retrageri de numerar, interogări de sold, cât şi plăţi la comercianţi fără a mai avea cardul fizic în posesie“, spune Florin Pintilie, şef departament dezvoltare produse carduri la BCR.

În prezent, retragerea contactless este de deja implementată la 112 bancomate BCR din întreaga ţară, urmând ca aceasta să fie extinsă la peste 500 de terminale până la finele anului.

Bancomatele BCR cu funcţionalitatea deja instalată au iluminat logo-ul contactless, iar la retragerea numerarului va fi solicitat codul PIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO