Bănci și Asigurări

BCR Asigurari, profitul va stagna in acest an

06.07.2006, 18:38 15

BCR Asigurari estimeaza ca va incheia anul cu un profit similar celui inregistrat la sfarsitul lui 2005, in valoare de 14,28 milioane de lei net (circa 3,94 milioane de euro), potrivit directorului general al companiei, Romeo Jantea.
Incepand cu acest an, compania practica doar asigurari generale, dupa ce a transferat portofoliul de asigurari de viata societatii de profil infiintate de BCR anul trecut, BCR Asigurari de Viata. Compania a fost infiintata in luna octombrie 2005, capitalul social initial fiind de 15 milioane de lei, majorat ulterior la 21,9 milioane de lei.
"Vom incerca sa compensam transferul portofoliului de asigurari de viata prin cresterea subscrierilor pe partea de asigurari generale, pentru a realiza aceleasi venituri ca in cazul in care n-am fi iesit de pe piata asigurarilor de viata", a declarat Jantea.
El spune ca se asteapta la o crestere cu 40% a primelor brute subscrise din asigurari non-viata in acest an, astfel incat afacerile totale ale companiei vor ramane la aproximativ acelasi nivel ca in 2005.
Anul trecut, BCR Asigurari a inregistrat subscrieri de 82 de milioane de euro, din care aproape 61 de milioane de euro din asigurari generale.
In primul trimestru al acestui an, afacerile BCR Asigurari s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2005, pana la 24,1 milioane de euro.
Ponderea majoritara in portofoliul companiei o detin asigurarile auto si cele de bunuri, mare parte a contractelor de asigurare fiind vandute prin intermediul BCR.
BCR Asigurari a fost in 2005 a saptea companie de pe piata asigurarilor generale si a cincea de pe piata asigurarilor de viata.
BCR Asigurari a fost infiintata in 1991 si face parte din grupul Banca Comerciala Romana.
Capitalul social al companiei este de 30 de milioane de lei (8,3 milioane de euro). In actionariatul societatii sunt prezente si persoane fizice, printre care directorul general al BCR Asigurari. Jantea nu a precizat ce participatie detine, insa a spus ca reprezinta sub 1% din capitalul societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO