Bănci și Asigurări

BCR a transferat prin MoneyGram 285 mil. euro

13.04.2005, 18:49 74

BCR a intermediat transferuri rapide de bani in valoare de aproximativ 285 mil. euro in intervalul februarie 2004 - ianuarie 2005, prin serviciul MoneyGram, numarul total al tranzactiilor depasind un milion.

"BCR este prima banca din Romania, dar si din aceasta regiune a Europei care a depasit un milion de tranzactii prin serviciul MoneyGram intr-un an de zile", a declarat Iulius Cezar Petredeanu, director executiv general adjunct in cadrul Directiei Back-Office a bancii.

Acest tip de servicii este folosit pentru trimiterea de bani in tara si de catre romanii care muncesc in strainatate. La nivelul anului trecut, transferurile curente, constituite preponderent din aceste remiteri, au totalizat aproape 2,5 miliarde de euro, potrivit datelor bancii centrale.

MoneyGram este un serviciu de transferuri rapide, prin care banii pot fi trimisi la o anumita destinatie, timpul estimat pentru operatiune fiind de 10 minute. MoneyGram este disponibil in peste 170 de tari, respectiv in mai mult de 75.000 de agentii. Serviciul ofera posibilitatea de a trimite cu fiecare transfer un mesai de 10 cuvinte, fara alte obligatii. In Romania, serviciul MoneyGram este disponibil de asemenea prin intermediul Bancii Tiriac si al ProCredit Bank. BCR a devenit agent MoneyGram in 1997, iar in prezent ofera acest serviciu prin toate cele 317 unitati operative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO