Bănci și Asigurări

Bancpost şi-a completat echipa executivă cu doi vicepreşedinţi promovaţi din bancă

Autor: Razvan Voican

22.04.2012, 18:21 1228

Bancpost, filiala locală a grupului elen EFG Eurobank, l-a avansat pe George Georgakopoulos, fost director executiv senior pe creditul de retail, în postul de vicepreşedinte executiv, el obţinând autorizaţia BNR pentru acest rang. Bancherul grec lucrează pentru Bancpost de patru ani, printre ariile sale de specializare numărându-se creditul de consum.

În acelaşi timp, grecii l-au promovat pe Aris Vrongistinos în funcţia de vicepreşedinte executiv pe operaţiuni şi IT. El a venit la Bancpost în toamna lui 2008, după ce timp de trei ani lucrase pentru Banca Românească pe postul de chief information officer, membru al comitetului executiv, şi ca director pe procesele de business.

De mai multă vreme Bancpost funcţiona cu o echipă de conducere executivă formată numai din preşedintele Peter Weiss, instalat la începutul lui 2011, şi vicepreşedintele executiv Kyriakos Xydis, responsabil cu distribuţia din retail, venit în bancă în toamna lui 2008.

Din toamna trecută completarea echipei de top management nu a mai fost o prioritate din perspectiva procesului de fuziune cu Alpha Bank România care ar fi urmat să aibă loc în urma deciziei de la Atena privind unirea EFG Eurobank cu Alpha. Între timp proiectul a picat, iar cele două bănci româneşti Bancpost şi Alpha Bank trebuie să găsească soluţii pentru a merge mai departe. Rămâne de văzut care va fi configuraţia sistemului bancar elen după procesul de consolidare a capitalurilor aflat deja în discuţie şi care s-ar putea solda şi cu naţionalizări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO