Bănci și Asigurări

Bancile incep sa se inghesuie in provincie

23.06.2006, 18:48 10

BCR, ING si Alpha Bank au continuat in ultima perioada cursa extinderii retelelor bancare, atat in Bucuresti, cat si in provincie.
BCR si-a pastrat prima pozitie, ajungand la 419 sucursale si agentii, dupa ce a deschis in Capitala cea de-a 70-a unitate. BRD, a doua mare banca din sistem, are 58 de unitati in Bucuresti si peste 360 in total. In trimestrul al doilea, BCR a lansat pe piata 29 de unitati, dintre care patru in Bucuresti, iar restul in judetele Constanta, Ilfov, Neamt, Cluj, Timis, Botosani, Mures, Dolj, Arad, Brasov, Bacau, Bihor, Prahova, Arges, Braila, Maramures, Satu Mare, Alba si Valcea.
ING Bank s-a concentrat recent pe deschiderea de sucursale dedicate clientilor companii, in ultimele doua saptamani acoperind Aradul si Deva. Reteaua de sucursale pentru companii ajuns la 17, urmand a se extinde pana la 25 inainte de sfarsitul anului. Acestea au insa amenajate si spatii pentru serviciile Self'Bank, destinate persoanelor fizice. Extinderea retelei pentru companii va continua la Piata Neamt si Suceava. Prezenta teritoriala a ajuns sa conteze si pentru Alpha Bank, care este in urma altor jucatori, desi a fost prima banca straina ce a deschis o filiala locala. Pana in septembrie, reteaua sa urmeaza sa se extinda cu 16 unitati, in Bucuresti si in tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO