Bănci și Asigurări

Băncile încep să ofere credite în rate fără dobândă pentru cumpărarea de asigurări, inclusiv RCA

Băncile încep să ofere credite în rate fără...

Autor: Cristina Bellu

13.02.2023, 10:10 3631

♦ Tbi bank a semnat un parteneriat cu brokerul de asigurări Destine Broker, al doilea jucător din piaţa de brokeraj, prin care clienţii pot să cumpere asigurări, inclusiv RCA, în rate fără dobândă.

Tbi bank a semnat un parteneriat cu Destine Broker de Asigurare-Re­asigurare prin care clienţii pot să-şi cumpere asigurări, inclusiv RCA,  prin soluţia Cumpără acum, plăteşte mai târziu (BNPL), în patru rate fără dobândă sau 6 -12 rate cu dobândă.

Primele de asigurare, în special RCA, au crescut semnificativ în România în ultimul an, în unele cazuri cu peste 50%, potrivit datelor din piaţă, iar tendinţa este posibil să continue şi în 2023, spun repreznetanţii tbi bank. „Creşterea costurilor pentru asigurarea auto din ulti­mul an, pe fondul accelerării in­flaţiei, devine o provocare pentru tot mai mulţi proprietari de maşini din Ro­mânia. Asigurarea RCA este obli­gatorie şi, prin urmare, este o chel­tuială care nu poate fi evitată atunci când deţii o maşină“, spune Ger­gana Staykova, market leader la tbi.

Destine Broker şi-a consolidat după primele nouă luni din 2022 poziţia a doua în top 10 cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, ajungând la un volum al primelor brute intermediate de 644 mil. lei, în creştere cu 53,6 faţă de nivelul din primele nouă luni din 2021.

Tbi bank este o bancă de tip „challenger“ din Europa de Sud-Est care se adresează consumatorilor, comercianţilor şi IMM-urilor, oferind finanţare şi servicii suplimentare integrate prin intermediul unei reţele largi de canale şi platforme „phygitale“.

În prezent, banca operează în România, Bulgaria, Grecia, Germania şi Lituania. Prin diverse canale digitale, o reţea proprie de peste 300 de sucursale şi parteneriate cu circa 18.000 de comercianţi, Tbi bank are un portofoliu de 2 milioane de clienţi. În 2021, instituţia a acordat aproape 500.000 de credite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO