Bănci și Asigurări

Banca Transilvania atinge o capitalizare record la Bursa de Valori Bucureşti: 18,3 mld. lei, adică 3,7 mld. euro. În 2023 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 30%. Spre comparaţie, BET a crescut cu 26%. Cei mai mari acţionari ai băncii sunt fondurile de pensii private Pilon II cu o deţinere de 26%

Banca Transilvania atinge o capitalizare record la Bursa...

Autor: Liviu Popescu

17.11.2023, 00:07 2943

În 2023 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 30% Spre comparaţie, BET a crescut cu 26%  Cei mai mari acţionari ai băncii sunt fondurile de pensii private Pilon II cu o deţinere de 26%.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, a atins un maxim istoric din punctul de vedere al capitalizării la BVB în contextul rezultatelor financiare record pentru T3/2023 şi pe fondul creşterilor bursiere de pe plan extern, arată datele agregate de ZF.
Astfel, pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 16 noiembrie, în jurul prânzului, acţiu­nile băncii de la Cluj s-au tran­zacţionat la 22,98 lei, ceea ce calculat cu numărul de acţiuni de aproximativ 800 de milioane de unităţi, înseamnă o capitalizare bur­sieră de 18,35 mld. lei (3,7 mld. euro), potrivit datelor BVB. „Evoluţia foarte bună a preţului acţiunii TLV prin atingerea unui nou maxim istoric a fost determinată de afişarea rezul­tatelor la 9 luni“, spune Marcel Murgoci, director de opera­ţiuni, Estinvest, unul dintre veteranii pieţei de capital din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO