Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a emis 1.000 de carduri de credit

03.08.2004, 00:00 32



In luna iulie Banca Transilvania a depasit pragul de 1.000 de carduri de credit Mastercard Forte emise. Cardul este denominat in lei, poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, in mediu electronic dar si off-line.



Limita maxima a creditului acordat este de 5.000 de euro (echivalentul in lei), iar rata dobanzii perceputa de banca este de 38% pe an. Cardul de credit MasterCard Forte are o valabilitate de doi ani. Banca ofera o perioada de gratie la rambursarea creditului de pana la 55 de zile, cea mai mare dintre toate cardurile de credit emise in Romania, apreciaza analistii site-ului dedicat instrumentelor de plata fara numerar "www.no-cash.ro". Ciclul de rambursare este intre 1 si 25 ale lunii. In aceasta perioada clientul trebuie sa achite cel putin 20% din valoarea creditului utilizat.



Pentru a putea sa beneficieze de acest card, clientii trebuie sa aiba un venit net cert cu caracter permanent mai mare de 200 de euro. Pot sa fie beneficiari ai credit card-ului si clientii care garanteaza creditul pe toata perioada cu un depozit colateral, polita de asigurare pentru risc de neplata, certificate de depozit sau certificate de trezorerie. In acest caz nu mai este necesara adeverinta de venit sau alte acte justificative ale venitului.



Oferta de produse de plata electronice a bancii mai include cinci carduri de debit, doua fiind emise sub sigla Maestro si trei sub sigla Visa. Sub sigla Maestro banca ofera cardurile Direct, denominat in euro cu utilizare internationala si Mondo, care are atasat un cont in lei, si utilizare internatioanla. Cardurile Visa Global si Maxishop au utilizare interna, in timp ce Visa Euro<26 are utilizare internationala. Cele trei carduri au atasate conturi in lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO