Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a câştigat la Curtea de apel Cluj decizia împotriva ordinului ANPC privind calculul ratelor

Banca Transilvania a câştigat la Curtea de apel Cluj...

Autor: Alexandru Nanu

18.06.2023, 12:30 321

Curtea de Apel Cluj a decis vineri, 16 iunie, suspendarea Ordinului ANPC nr. 424/23.05.2023, în favoarea Băncii Transilvania în calitate de reclamant, privind sancţionarea băncilor pentru practici comerciale înşelătoare săvârşite de aceştia cu privire la modul de calcul al ratelor.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta Banca Transilvania SA în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Preşedintele ANPC. Dispune suspendarea Ordinului nr.424 din 23.05.2023 emis de Preşedintele ANPC până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare care se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj. ”, se arată în soluţia pe scurt, conform portal.just.ro.

„Instanţa a suspendat în 16 iunie a.c. efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite. De la acest moment, toate măsurile dispuse de ANPC nu mai produc efecte până la soluţionarea definitivă a litigiilor declanşate de bancă împotriva procesului verbal de contravenţie şi a ordinului ANPC.

În acelaşi timp, BT reaminteşte că un client poate alege încă de la început sau pe perioada derulării unui credit, modalitatea de rambursare care i se potriveşte cel mai bine, în rate egale sau descrescătoare”, se menţionează într-un comunicat de pe site-ul Băncii Transilvania

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO