Bănci și Asigurări

Banca Tiriac: Avem mai multi clienti din domeniul medical

28.03.2005, 00:00 15


Volumul creditelor acordate in domeniul medical de Banca Tiriac a crescut cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul clientilor fiind de ordinul sutelor.


In 2004 banca a acordat finantari cabinetelor medicale si societatilor cu activitate in domeniul serviciilor medicale in valoare de 2 milioane de dolari (1,6 mil. euro), prin produsul dedicat - MediCredit.


"Anul trecut  cabinetele medicale individuale si societatile comerciale activand in domeniul serviciilor medicale au beneficiat de credite pe sistem MediCredit in valoare de peste  2 milioane de dolari. Adiacent, cu un volum total de peste  20 mil. euro, banca s-a implicat si in finantarea societatilor comerciale care activeaza in domeniul productiei si distributiei de medicamente, precum si in domeniul produselor  parafarmaceutice", a declarat Liana Mirea, vicepresedinte al Bancii Tiriac. Ea sustine ca produsul este accesibil atat clientilor cu activitate indelungata, cat si celor care se afla in faza de demarare a unei afaceri.


Creditul "MediCredit" se acorda in lei, euro si dolari. Banca finanteaza  maximum 85% din valoarea investitiei, iar dobanda este de 6% pe an + EURIBOR  la 3 luni pentru euro, respectiv 6% pe an + LIBOR la 3 luni pentru dolari (EURIBOR si LIBOR sunt dobanzile pietei londoneze pentru euro, respectiv dolar). Pentru lei dobanda este de 27%. Banca percepe o singura data un comision de administrare de 2%. Creditul se acorda pe  maximum 48 de luni pentru echipamente si aparatura medicala si pe o perioada de maximum 60 de luni pentru achizitii si amenajari de spatii. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO