Bănci și Asigurări

Banca Românească nu percepe până în iunie comision de analiză la refinanţări

Autor: Ciprian Valentin Botea

12.05.2011, 23:32 267

Banca Românească, un jucător de talie medie controlat de grupulelen National Bank of Greece (NBG), vinde până la sfârşitul luniiiunie credite de refinanţare cu garanţie imobiliară fără comisionde analiză, cu marje de dobândă de 4,5% peste Robor la trei luni şirespectiv 6,5% peste Euribor la trei luni. Dobânzile nominale ajungastfel la circa 9,5% pe an la lei şi 8% pe an la euro.

Pe lângă refinanţarea datoriilor vechi, clienţii pot contractaşi o sumă suplimentară de bani în limita capacităţii de rambursare.Suma totală ce poate fi împrumutată nu trebuie să depăşească 70%din valoarea imobilului adus în garanţie.

Totodată, costul cu evaluarea şi asigurarea imobilului estesuportat de bancă. Perioada maximă de acordare a creditului este de25 de ani, suma maximă care poate fi împrumutată fiind de 80.000 deeuro sau echivalentul în lei. De exemplu, pentru un credit de10.000 de euro pe o perioadă de 25 de ani, rata lunară este de 75de euro.

Creditele de refinanţare au devenit în ultimele luni principalulcâmp de luptă al bancherilor, în condiţiile în care aceştia găsesctot mai greu clienţi cărora să le dea finanţări noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO