Bănci și Asigurări

Banca Carpatica cheamă pe 5 octombrie acţionarii pentru aprobarea finală prin absorţie cu Patria Bank şi majorarea capitalului social cu 156 mil. lei

Banca Carpatica cheamă pe 5 octombrie acţionarii pentru...

Autor: Liviu Popescu

05.09.2016, 11:10 849

Banca Comercială Carpatica (BCC), unul din cei trei emitenţi bancari locali listaţi, convoacă AGEA pe 5 octombrie pentru aprobarea finală a fuziunii prin absorţie dintre bancă, în calitatea de societate absorbantă, şi Patria Bank.

De asemenea, acţionarii trebuie să voteze şi majorarea capitalului social al Băncii Carpatica de la valoarea de 220,2 mil. lei la valoarea de 376 mil. lei împărţit în 3,7 miliarde de acţiuni, fiecare având o valoare de nominală de 0,1 lei/acţiune.

“Data de la care Fuziunea îşi va produce efectele, care va fi prima zi a lunii calendaristice următoare lunii calendaristice în care toate aprobările necesare sunt obţinute şi formalităţile necesare sunt îndeplinite, respectiv este obţinută aprobarea prealabilă a BNR şi este redactată hotărârea judecătorească emisă de instanţa competentă prin care este aprobată Fuziunea şi se dispune înregistrarea efectelor acesteia la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO