Bănci și Asigurări

Banca Agricola-Raiffeisen va ramane, probabil, Raiffeisenbank

14.11.2001, 00:00 40



Denumirea Banca Agricola va disparea cel mai probabil de la anul din numele bancii Banca Agricola -Raiffeisenbank, decizia fiind luata, pe de o parte, ca urmare a finalizarii procesului de intrgrare a filialei din Romania a Raiffeisen bank in Banca Agricola-Raiffeisenbank, dar si pentru ca potrivit oficialilor bancii "clientii cer acest lucru"

"Nu trebuie sa surpinda pe nimeni daca nu va mai exista denumirea de Banca Agricola. Clientii ne cer acest lucru. Pe de alta parte, Raiffeisen este un nume si probabil ca va dori sa se impuna ca marca si pe piata romaneasca", a comentat Eugen Radulescu, presedintele Bancii Agricole-Raiffeisen.

In ultimele luni in presa centrala au aparut pagini intregi de reclama la Raiffeisenbank Romania , filiala bancii austriece din Romania, atragand atentia faptul ca nu s-a mers pe ideea promovarii impreuna a a celor doua nume- Banca Agricola si Raiffeisenbank.

Potrivit oficialilor bancii aceasta campanie de publicate face parte din planul de implementare al marcii Raiffeisenbank.

Pana la anul in primavara , potrivit planurilor initiale, Banca Agricola-Raiffeisen va fuziona cu Raiffeisenbank Romania,, in acest moment fiind puse la punct detaliile acesteui proiect.

Decizii de renuntare sau cumulare a numelor au mai avut loc si in alte tranzactii din sistemul bancar. Alpha Bank, de exemplu, a decis anul trecut sa renunte la numele de Banca Bucuresti, banca pe care a infiintat-o de altfel, si sa se impuna cu noul logo Alpha Bank Romania, grupul german HVB a decis sa schimbe dupa preluarea Bank Austria numele de la Bucuresti in HVB Bank Romania.

ai francezii de la Societe Generale au avut in vedere o astfel de decizie , dar in final s-a mers pe ideea promovarii impreuna a numelui Banca Romana pentru Dezvoltare cu Group Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO