Bănci și Asigurări

Aviva Asigurari de Viata: plus 36% la noua luni

Aviva Asigurari de Viata: plus 36% la noua luni
02.11.2007, 23:36 11

Compania de asigurari de viata Aviva a inregistrat o crestere cu 36% (in euro) a primelor brute subscrise in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Compania a subscris prime de 17,9 mil. euro in primele trei trimestre ale anului, a anuntat Aviva. Compania si-a mentinut astfel ritmul de crestere inregistrat si in prima jumatate a anului.
Tot in primele noua luni, activele companiei au crescut cu 55% (in euro), pana la 54,8 mil. euro. Aviva nu a publicat insa si date privind rezultatul financiar al primelor noua luni.
In ultimul an, Aviva a raportat o crestere cu circa 30.000 a numarului de clienti de asigurari de viata, de la 400.000 la aproximativ 430.000, conform propriilor declaratii.
Cea mai recenta miscare a grupului Aviva a fost preluarea societatii de administrare a investitiilor Certinvest, pentru a-si consolida echipa de investitii, mai ales pentru divizia de pensii private a grupului. Din luna iunie a acestui an, Aviva este unul dintre cei cinci administratori de pensii private facultative (pilonul III) care vinde aceste produse pe piata. La data de 19 octombrie (ultima informatie oficiala disponibila), fondul de pensii private facultative Pensia mea, administrat de Aviva, avea 3.163 de clienti (care au semnat actul de aderare la fond), dintre care peste 2.100 platisera deja prima contributie. Astfel, Aviva avea la aceasta data putin peste 11% din numarul total de cotizanti de pe piata pensiilor facultative.
In prezent, Aviva este implicata in campania de vanzare a pensiilor private obligatorii. Dupa prima luna de aderare initiala la fondurile de pensii, Aviva ocupa locul al treilea in topul companiilor de administrare, cu un numar de peste 114.000 de clienti atrasi, adica aproximativ 10% din totalul de semnaturi pentru fondurile private atrase de toate cele 18 companii de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO