Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG se apropie de profit din vânzarea de asigurări pe piaţa locală

Austriecii de la VIG se apropie de profit din vânzarea...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:05 220
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine pe piaţa locală trei companii de asigurări - Asirom, Omniasig şi BCR Viaţă, s-a apro­piat de profit din activitatea de ba­ză în primele nouă luni ale anului după ce rata combinată a scăzut cu şapte punc­te procentuale, până la nivelul de 102%. Rata combinată, care se calcu­lea­ză ca raport dintre cheltuieli şi daune pe de o parte şi prime pe de altă parte, este unul dintre cei mai importanţi indi­ca­tori din asigurări şi arată cât de pro­fita­bil este un asigurător. O rată com­binată de peste 100% înseamnă pierdere din ope­raţiunile principale.
 
VIG a raportat la nivel agregat un re­zultat financiar brut de 5,5 milioane de euro pe piaţa locală în intervalul ia­nuarie-septembrie a acestui an, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă cel mai probabil plu­sul a venit din in­ves­tiţii, din moment ce din vân­zarea de poliţe aus­triecii au făcut pierdere. Cea mai mare parte a pro­fitului local, 4,7 mi­lioa­ne de euro, a venit din businessul cu asi­gu­rările de viaţă, în timp re­zultatul pozitiv din asi­gurări generale a cu­mulat 800.000 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO