Bănci și Asigurări

Asigurătorul Generali a cedat în reasigurare o cincime din primele subscrise în 2015

Asigurătorul Generali a cedat în reasigurare o cincime...

Autor: Anelis Baciu

12.07.2016, 00:04 210
Generali, un asigurător de top zece din piaţa locală, a cedat în reasigurare prime în valoare de 108 milioane de lei (24 mil. euro) anul trecut, adică aproximativ 22% din valoarea totală a vânzărilor de asigurări din 2015. Nivelul cedărilor către com­pa­niile de reasigu­rare al Gene­rali a rămas la un nivel similar cu cel din 2014.

Gradul de cedare în reasigurare este mai mic în cazul Generali decât media pieţei, care la finalul anului trecut ajungea la aproape 37%. Un grad mai mic de reasigurare înseamnă practic o expunere la risc mai mare pentru un asigurător.

Generali, subsidiara locală a unuia dintre cei mai mari asigurători europeni, administra  în România la finale anului trecut active de 1,23 mili­arde de lei (277 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de 2014. Spre comparaţie, compania-mamă Generali Assicura­zioni gestionează active în valoare de 500 miliarde de euro.

Obiectivele Generali în România sunt dezvoltarea businessului cu asigurări nonauto Generali, dar şi digitalizarea companiei.

Principalii competitori ai Generali în România sunt Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Groupama.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO