LIVE: ZF AGROPOWER - OFERI PIEŢEI CE ÎŢI CERE SAU ADUCI UN PRODUS NOU PE PIAŢĂ ŞI EDUCI CONSUMATORUL? Cât de receptivi sunt consumatorii la produse inovatoare?
Bănci și Asigurări

Asigurătorii RCA au vândut peste 162.000 de clauze de decontare directă în primele nouă luni din 2020

Companiile de asigurări auto obligatorii (RCA) au vândut în intervalul ianuarie-sep­tembrie din anul 2020 un număr de 162.469 de clauze de decontare directă, cu o valoare de circa 16,1 mil. lei, po­trivit datelor din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigu­rărilor în primele nouă luni din 2020. Astfel, s-a ajuns la o primă medie anua­lizată de 112 lei.

Decontarea directă este permisă din iulie 2017, fiind prevăzută în legea RCA. Aceasta este opţională pentru clienţi, însă asigurătorii sunt obligaţi să o oferteze. La finalul lunii septembrie 2020 un număr de 192.142 de clauze de decontare directă erau în vigoare, cu 7% mai puţine faţă de perioada similară a anului 2019.

Achiziţia poliţei RCA cu decontare directă le permite şoferilor păgubiţi să solicite plata despăgubirii pro­priu­lui asi­gu­rător RCA şi nu asigu­răto­ru­lui şoferului care a provocat dauna. Asigu­rătorul care a plătit dauna îşi recu­perează apoi preju­diciul de la asigură­torul RCA al şoferului vinovat.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.