Bănci și Asigurări

Dan Cobeanu, CEO PayPact: Modificările din norma 20/2017 privind asigurările RCA pentru sistemul informatic utilizat la completarea constatării de accident pot crea monopol

Modificările aduse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la articolul 41 din norma 20/2017 cu asigurările RCA privind  completarea constării amiabile de accident ar putea crea un monopol atât în detrimentul asiguraţilor, cât şi în detrimentul societăţilor de asigurare în forma actuală, este de părere Dan Cobeanu, CEO al PayPact, o platformă digitală care ar urma să faciliteze situaţiile de constatare şi despăgubire în baza poliţelor RCA.

„Considerăm că dacă s-ar aproba modificările din proiect, şi mă refer aici la cele aferente completării articolului 41 cu alineatul (6), în forma actuală s-ar crea un monopol atât în detrimentul asiguraţilor, cât şi în detrimentul societăţilor de asigurare.Este evident că atât nevoia asiguraţilor-consumatori cât şi cea a asigurătorilor diferă de la caz la caz, astfel că nu se poate impune tuturor asigurătorilor şi tuturor asiguraţilor un singur sistem informatic. Scopul acestor modificări trebuie să fie în final facilitarea interacţiunii asiguraţilor cu asigurătorii şi de a salva timp preţios. Acordarea unui acces controlat mai multor companii care au dezvoltat astfel de soluţii ar conduce la crearea unui mediu concurenţial corect, loial“, a spus Dan Cobeanu. 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.