Bănci și Asigurări

ASF spune că banii pentru înfiinţarea unei firme de asigurări pot veni din orice „zonă economică“. Adică şi din videochat?

ASF spune că banii pentru înfiinţarea unei firme de...

Autor: Mircea Nica

27.09.2023, 17:15 156

Entităţile ce activează în zona jocurilor de noroc, atât cele din România, cât şi cele înfiinţate în alte jurisdicţii, au de parcurs un proces de autorizare specific şi au obligaţii de respectare a unui cadrul legal de funcţionare Nu există prevederi legale sau prudenţiale, specifice sectorului de asigurări, care să interzică participarea la capitalizarea unei societăţi a  acţionarilor în funcţie de zona economică din care fac parte, au explicat reprezentanţii ASF pentru ZF.

ASF susţine că banii, în cazul înfiinţării unei companii de asigurări, pot veni din orice zonă economică atâta vreme cât sunt parcurşi paşii din procesul de autorizare specifici şi se respectă cadrul legal de funcţionare, cum este cazul Eazy Asigurări, companie care a primit recent autorizarea de funcţionare de la ASF, dar care în acelaşi timp îl are în spate pe Sacha Dragic, fondatorul Superbet. Cât va dura până va veni un asigurător şi din zona industriei de videochat?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO