Bănci și Asigurări

ASF creează un comandament care va supraveghea plăţile către păgubiţii Astra

ASF creează un comandament care va supraveghea plăţile...

Autor: Anelis Baciu

06.05.2016, 00:05 242

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în şedinţa de ieri să înfiinţeze un comandament în subordinea prim-vicepreşedintelui Cornel Coca Constan­tinescu care va avea rolul de a urmări efectuarea plăţilor în contul dosarelor de daună ale păgubiţilor companiei falimentare Astra Asigurări.

 
Mai mult, ASF a recomandat Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), instituţia care se ocupă de gestionarea falimentului Astra, să „aloce resursele necesare şi să efectueze plăţile în contul tuturor dosarelor de daună complete până la finalul acestui an“.
 
FGA estimează ca în termen de 18-20 de luni să finalizeze instrumentarea şi plata dosarelor de daună ale păgubiţilor de la Astra Asigurări, însă încadrarea în acest termen depinde foarte mult şi de momentul în care FGA primeşte răspunsurile de la păgubiţi, susţin specialiştii instituţiei. Termenul de 18-20 de luni se referă la dosarele de daună care nu se află în litigiu. În prezent circa 5.000 de dosare de daună ale Astra sunt în instanţă, însă numărul lor este aşteptat să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO