Bănci și Asigurări

Adio, Astra

Adio, Astra

Autor: Anelis Baciu

04.05.2016, 00:00 330
După opt luni de agonie, Astra Asigurări intră definitiv în faliment. Aproximativ 4.000 de clienţi cu dosare aprobate îşi pot primi despăgubirile de la Fondul de Garantare.
 
Istoria Astra Asigurări, companie care în perioada 2010-2013 a fost liderul pieţei locale de asigurări, a fost definitiv încheiată odată cu decizia irevocabilă de faliment a Curţii de Apel Bucureşti de la finalul săptămânii trecute.
 
Hotărârea definitvă de faliment vine la aproximativ opt luni de la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi după ce instanţa a amânant să se pronunţe definitiv de cinci ori.
 
Odată cu această decizie Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) poate intra în acţiune şi va începe plăţile către clienţii care au dosarele de daună deja aprobate. Potrivit estimărilor ZF, circa 4.000 de dosare de daună sunt deja aprobate de Comisia Specială a FGA. Valoarea acestora ajunge la mai puţin de 20 mil. lei, o sumă infimă, care este abia vârful aisbergului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO