Bănci și Asigurări

Ardaf intra in asigurarile obligatorii de locuinte

29.03.2009, 15:29 19

Ardaf, unul din primii zece asiguratori de pe piata, intentioneaza sa intre in sistemul asigurarilor obligatorii de locuinte, fiind astfel al doilea asigurator care anunta oficial aceasta intentie, dupa Astra. Legea asigurarilor obligatorii de locuinte se discuta de mai multi ani si ar putea intra in vigoare la data de 1 iulie.

Potrivit unui anunt publicat pe Bursa, actionarii Ardaf vor discuta intrarea in actionariatul Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) in cadrul unei adunari generale care va avea loc in data de 20 aprilie. PAID este institutia care va emite politele de asigurare obligatorie, al carei capital social va fi de cel putin 12 mil. euro, iar actionari vor fi asiguratorii care vor intra in acest sistem.
Potrivit legii, toti proprietarii de locuinte vor fi obligati sa le asigure impotriva riscurilor de cutremur, alunecare de teren sau inundatii, platind 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul casei. Suma asigurata va fi de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Saptamana trecuta si Astra, companie de asigurari controlata de Dan Adamescu, a anuntat ca intentioneaza sa vanda asigurari obligatorii de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO