LIVE: ZF AGROPOWER - ​CUM ARATĂ NOUA RECOLTĂ DE STRUGURI ÎNTR-UN AN CU PRODUCŢII AGRICOLE RECORD? Cum va evolua preţul vinului în această toamnă?
Bănci și Asigurări

Ce arată datele: Asigurările de viaţă au bătut pasul pe loc în ultimii patru ani, ajungând la subscrieri de 2,22 mld. lei, în timp ce ponderea din totalul subscrierilor a scăzut sub 20%. În România, comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană, asigurările de viaţă reprezintă o pondere foarte mică din totalul subscrierilor, în timp ce asigurările generale domină piaţa

Asigurările de viaţă, unul dintre seg­men­tele din piaţa de asigurări cu potenţial de creş­tere, au ajuns la finalul anului 2020 la un vo­lum al primelor brute subscrise de 2,22 mld. lei, cu 1,6% mai puţin faţă de anul 2019, po­trivit raportului Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF). Astfel, ponderea aces­tui segment a scăzut sub 20% din volu­mul total al subscrierilor la finalul anului 2020.

Analizând evoluţia din ultimii cinci ani, se poate observa cum segmentul asigu­rărilor de viaţă a înregistrat o creştere de 33% la finalul anului 2020, faţă de anul 2016, când volumul primelor subscrise se afla la 1,67 mld. lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.