Bănci și Asigurări

ANAF avertizează: Nu deschideţi mesajele false, transmise în numele ANAF

ANAF avertizează: Nu deschideţi mesajele false,...

Autor: Alexandru Nanu

28.09.2023, 09:01 308

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că a fost înştiinţată de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, conform unui comunicat recent al instituţiei.

Potrivit ANAF, mesajele false sunttransmise de la adresa "Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro", prin care sunt avertizaţi că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 şi că "vor fi sancţionaţi cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!", vonfo

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, iar documentul conţine exprimări nespecifice comunicărilor ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  atrage atenţia continuabililor să nu deschidă aceste emailuri şi să nu acceseze linkul din conţinut. De asemenea, să nu transmită banii solicitaţi.

Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia”, transmite ANAF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO