Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor cu dobânzi de 1,6% pe an la euro

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor cu...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2017, 00:07 1134
Alpha Bank, cea mai mare bancă grecească din piaţa locală, a încheiat un parteneriat cu compania din industria finTech Deposit Solutions care îi permite să intre pe piaţa germană a depozitelor de retail în valoare de 2 trilioane de euro. Spre compraraţie, volumul depozitelor pentru popu­laţie şi companii din piaţa romanească ajungea la echivalentul a 60 de miliarde de euro. Prin înscrierea pe platforma digitală oferită de Deposit Solutions sucursala locală a Alpha poate să atragă economiile nemţilor, iar cu aceste depozite poate finanţa într-o proporţie mai mare economia romanească.

"Ne diversificăm sursele de finanţare intrand pe piata depozitelor din Germania. Nu ne-am setat încă un obiectiv în ceea ce priveşte valoarea depozitelor atrase. Vrem să vedem că funcţionează bine, că este totul în regulă din punct de vedere operaţional. A fost un pas important pentru noi că am putut să implementăm acest serviciu. Nu a fost un proces care a fost realizat peste noapte, a durat mai mult de un an", a explicat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank. Dobanzile plătite nemţilor de către Alpha pornesc de la 1% pe an şi ajung la 1,6% în funcţie de maturitate. Spre comparaţie, pe piaţa romanească Alpha plăteşte la depozitele în euro dobanzi cuprinse între 0,2% (depozit pe o lună) şi maximum 0,8% (depozit pe un an). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO