Bănci și Asigurări

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: Strategia noastră rămâne creşterea organică. Am recuperat depozitele pierdute în criza grecească

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: Strategia noastră...

Autor: Claudia Medrega

05.01.2017, 00:07 1230
Alpha Bank, cel mai mare jucător de pe piaţa locală cu acţionariat elen, are ca strategie prioritară creşterea organică, banca urmând să se concentreze pe o anumită ro­bus­teţe a profitabilităţii şi pe controlul foarte bun al chel­tuielilor, după ce a recuperat depozitele pierdute în anii de criză, susţine Sergiu Oprescu, CEO al Alpha Bank.

„Ne concentrăm pe creşterea organică, pe o anumită robusteţe a profitabilităţii şi pe controlul foarte bun al cheltuielilor pentru a avea o bancă robustă şi viabilă. Bineînţeles că ne interesează foarte mult o eficientizare a cos­turilor. Exerciţiul bun din 2016 arată şi o foarte corectă ad­ministrare a costurilor“, a declarat Oprescu pentru ZF.

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băn­cile româneşti cu capital grecesc. Banca a obţinut în primele no­uă luni un câştig brut de 17,8 mil. euro, faţă de o pierdere de 3,4 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului 2015.

În timp ce în activitatea de creditare Alpha Bank a fost pru­dentă, în atragerea de resurse locale a fost foarte activă, depo­zitele din portofoliu majorându-se cu două cifre şi recuperând terenul pierdut în criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO