Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac vinde 3.000 de polite online

16.04.2009, 17:33 55

Allianz-Tiriac, liderul pietei asigurarilor, a vandut aproape 1.000 de polite online prin sistemul Allianz Direct, lansat la sfarsitul anului trecut, iar pentru tot anul 2009 si-a stabilit o tinta de vanzari de 3.000 de polite.

"Primul trimestru s-a derulat si s-a finalizat intr-un trend crescator, adica primele trei luni de activitate au inregistrat cresteri de 30% pe luna din punctul de vedere al primelor brute subscrise, iar numarul de polite emise se apropie de 1.000, valoare pe care vrem sa o triplam pana la sfarsitul anului", au declarat oficialii companiei.
Allianz Direct este un sistem de vanzare a politelor prin intermediul internetului. In prezent, asiguratorul vinde in acest mod polite RCA (raspundere civila auto obligatorie), Casco si pentru calatorii in strainatate. Plata se poate face online sau in numerar la casieriile Allianz-Tiriac, prin transfer bancar, debit direct si alte modalitati. In cazul politelor Casco, este nevoie si de o inspectie a masinii de catre asigurator. Politele cumparate sunt livrate gratuit prin curier.
"Cele mai bine vandute polite online, din punctul de vedere al numarului de polite, sunt cele de calatorie, in proportie de 50%. Politele RCA si Casco reprezinta impreuna mai mult de 90% din valoarea totala a primelor subscrise prin Allianz Direct. In viitor intentionam sa ne extindem gama de asigurari oferita, in functie de evolutia si de cerintele pietei", au mai spus reprezentantii asiguratorului.
Jumatate din cei care cumpara polite prin Allianz Direct sunt clienti noi, circa 35% sunt clienti care au mai avut in trecut polite la Allianz-Tiriac, iar restul sunt clienti din portofoliul asiguratorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO