Bănci și Asigurări

Allianz, prime brute subscrise de 175 mil.euro în România pe asigurări generale, în scădere cu 17,8%

Autor: Popescu Vlad

10.11.2010, 11:28 19

Primele brute subscrise de grupul german Allianz în România, pesegmentul asigurărilor generale, au scăzut cu 17,8% în primele nouăluni ale anului, la 175 milioane euro, iar profitul operaţional s-aredus la două milioane euro, informează Mediafax Business.

Compania înregistra pe piaţa românească prime brute de 213milioane euro şi un profit operaţional de trei milioane euro înaceeaşi perioadă a anului trecut, informează Mediafax Business.

Pe asigurări de viaţă, primele au scăzut de la 18 milioane eurola 16 milioane euro, iar profitul operaţional a stagnat, la douămilioane euro, se arată într-un raport al Allianz.

În trimestrul al treilea, primele brute subscrise pe asigurărigenerale au coborât cu 12,5%, de la 64 milioane euro la 56 milioaneeuro, iar profitul operaţional s-a redus de la două milioane eurola un milion de euro. Pe asigurări de viaţă, primele au coborât înperioada iulie-septembrie de la 6 milioane euro la 4 milioane euro,iar profitul a stagnat la un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO