Bănci și Asigurări

Afacerile Groupama au scăzut cu 9% în primul semestru

08.08.2010, 23:44 22

Groupama Asigurări, a treia companie de pe piaţa de profil lasfârşitul anului trecut, a înregistrat o scădere de 9% a primelorbrute subscrise în primele şase luni din acest an, până la 96 mil.euro. Această sumă cuprinde şi rezultatul OTP Garancia Asigurări,companie care a fuzionat cu Groupama la începutul acestui an.

Groupama este controlată de grupul francez cu acelaşi nume, unuldintre cei mai mari investitori din industria asigurărilor. Înultimii trei ani francezii au cheltuit aproximativ 500 de milioanede euro pentru a-şi dezvolta businessul pe piaţa locală prinachiziţii şi fuziuni. La sfârşitul lui 2007 au cumpărat BTAsigurări cu 100 mil. euro, câteva luni mai târziu au bătut palmacu maghiarii de la OTP pentru a prelua divizia lor de asigurări(din regiune, care cuprinde şi compania din România), iar înprimăvara lui 2008 au cumpărat Asiban în cadrul uneitranzacţii-record, de 350 mil. euro. În scurt timp, BT Asigurări afuzionat cu Asiban, formând Groupama Asigurări, care a absorbitanul acesta OTP Garancia. "Veniturile din prime ale subsidiarelordin România, Groupama Asigurări şi OTP Garancia Asigurări, auscăzut cu 9%, până la 96 de milioane de euro la data de 30 iunie2010. Asigurările de bunuri şi de accidente au scăzut cu 7,6% înaceastă perioadă, în principal din cauza declinului segmentuluiauto în urma scăderii continue a vânzărilor de maşini şi acompetiţiei puternice între jucătorii de pe piaţă în ceea cepriveşte preţurile", se precizează în raportul semestrial algrupului francez. Subscrierile din asigurări de viaţă şi desănătate au scăzut cu 22% în primul semestru, faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut, dar raportul nu precizează valoareaacestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO