Bănci și Asigurări

Afacerile antreprenoriale, o sursă importantă de creştere pentru asigurători

Afacerile antreprenoriale, o sursă importantă de...

Autor: Anelis Baciu

10.07.2015, 00:07 147

Industria locală de asigurări trebuie să depăşească „etapa perspectivelor şi a potenţialului“ şi să înceapă să crească într-o manieră sustenabilă, aceasta a fost una dintre concluziile conferinţei pe tema asigurărilor organizată ieri la Cluj de Omniasig în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„Piaţa de asigurări trebuie să depăşească etapa de pers­pec­­tive pe care o are de câţiva ani şi cred că este timpul ca aces­­tea să se materia­lizate printr-o creştere sustenabilă. Într-ade­văr, suntem pe ultimele locuri din Eu­ropa, însă avem ţeluri mari“, a decla­rat Mihai Tecău, preşe­­dintele di­rec­tora­tu­lui Omniasig.

Piaţa locală de asigurări de­­păşeşte doar cu puţin un grad de pe­netrare de 1% din Pro­­dusul Intern Brut (PIB). Com­paniile de asi­gurări au subscris anul trecut pri­me de 8,1 mld. lei (1,8 mil. euro, po­tri­vit datelor Auto­ri­tăţii de Su­pra­veghere Finan­ciară (ASF).

Mişu Negriţoiu, preşe­din­te­le ASF, spune că un avans sus­­te­nabil al industriei de asigurări, realizat pe fundamente so­lide este şi obiectivulul autorităţii de supraveghere, pe care o con­duce de peste un an. „Trebuie să ne ferim de creş­teri rapi­de, avem nevoie de un fundament solid“, a explicat Negriţoiu.

Poliţele auto generează mai mult de jumătate din totalul pri­melor subscrise de asigurători, iar asigurările property şi cele destinate companiilor ar putea fi modalitatea prin care companiile să-şi balanseze portofoliile şi să -şi întărească rezultatele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO