Bănci și Asigurări

Marius Popescu, NN Asigurări: „Nu mai avem unde să creştem prea mult pe asigurări de viaţă, din 2016 intrăm pe nişa poliţelor de sănătate“

Marius Popescu, CEO al NN Asigurări: „Din al doilea trimestru al anului viitor vom intra şi pe  asigurări de sănătate, pentru că vedem o nevoie evidentă pe acest segment şi mult potenţial.

Marius Popescu, CEO al NN Asigurări: „Din al doilea trimestru al anului viitor vom intra şi pe asigurări de sănătate, pentru că vedem o nevoie evidentă pe acest segment şi mult potenţial.

Autor: Anelis Baciu

09.07.2015, 00:08 2253

NN Asigurări (fosta ING Asigurări) a ajuns după 18 ani pe piaţa locală la o cotă de 37% din asigurările de viaţă.

NN Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigu­rărilor de viaţă, caută şi alte surse de creştere, cum ar fi poliţele de sănătate, de vreme ce pe segmentul asigurărilor de viaţă compania a ajuns deja la o cotă de piaţă de 37%, a declarat Marius Popescu, directorul general al asigurătorului. NN Asigurări a aniversat săptămâna aceasta 18 ani de prezenţă pe piaţa locală.

„Din al doilea trimestru al anului viitor vom intra şi pe piaţa de asigurări private de sănătate, pentru că vedem o nevoie evidentă pe acest segment şi mult potenţial. Când ai 37% cotă de piaţă pe asigurările de viaţă nu e rezonabil să crezi că o să creşti mai mult decât piaţa. Până unde să te duci? Trebuie să găsim alte zone de creştere, iar asigurările de sănătate sunt o sursă de creştere“, a declarat Popescu.

Asigurătorul vizează ca poliţele de sănătate să ajungă la 5-10% din businessul total. Compania vinde în acest moment doar poliţele de asigurări de viaţă la care pot fi anexate clauze de chirurgie cu sumă fixă. NN Asigurări are în prezent 270.000 de poliţe de viaţă, din care 90.000 au clauze de sănătate. Prima medie pentru o asigurare de viaţă se situează la 1.600-2.000 de lei pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO