Bănci și Asigurări

Adrian Löw-Vesa, AON: Asigurările de viaţă au o penetrare de circa 51% pe zona corporate din România

ZF Bankers Summit 2023, ziua 3

Adrian Löw-Vesa, AON: Asigurările de viaţă au o...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2023, 15:48 105

Cel mai recent studiu al companiei AON legat de beneficiile extrasalariale din zona corporate arată că asigurările de viaţă au un grad de penetrare de doar 51% pe sectorul corporate din România, a explicat Adrian Löw-Vesa, head of Health Solutions CEE Region AON, în cadrul ZF Bankers Summit 2023.

„Aş vrea să vă dau nişte date din ultimul studiu derulat de noi pe zona de beneficii în zona corporate în România, pentru că aici activăm. Apropo de penetrare, cam 50-51% din companii au asigurare de viaţă, deci chair şi pe zona corporate credem că mai este loc pentru asigurări de viaţă. În schimb, pe partea de beneficii medicale, peste 90% din respondenţi au un beneficiu medical”.

Sondajul din studiul AON arată că dintre cei peste 90% de respondenţi care au un „beneficiu medical”, un procent de 30% au asigurări de sănătate.

„Ceea ce este interesant e că peste 14% din respondenţi au ambele forme de beneficii”.

Alte declaraţii:

  • Noi vedem piaţa asigurărilor de sănătate în creştere momentan, nu ştiu cât de mult sau câţi ani mai creşte în ritmul acesta, însă va creşte, probabil cu o tendinţă de aplatizare în următorii 3-4 ani.
  • Linia de business pe care o reprezint este cam 45% din cifra de afaceri a AON România şi din această parte cam 60% sunt asigurări de sănătate, cam 30% sunt asigurări de viaţă şi 10% accidente şi călătorii. Acestea sunt strict pe segmentul pe care îl reprezint.
  • Nu cred că este vreo companie astăzi care se gândeşte să retragă beneficiul medical pentru angajaţi, în speţă asigurarea medicală. Poate sunt mai mulţi care se uită să introducă asigurarea de viaţă, dar din raţiuni de retenţie şi atragere de talente nu va spune cineva că retrage un beneficiu astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO