Bănci și Asigurări

Acţiunile jucătorilor bancari rămân un pariu interesant, chiar şi în pofida dării în plată

Acţiunile jucătorilor bancari rămân un pariu...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2016, 00:07 1562

Un investitor care alege să mizeze pe acţiunile băncilor listate la bursa de la Bucureşti poate fi mulţumit de randamentele aduse, iar asta în pofida unor factori des­curajanţi precum legea dării în plată, care şi-a pus adânc am­prenta asupra bilanţurilor băncilor. Determinantă pentru acest lucru este creşterea consu­mu­lui care poate fi un magnet pentru creşterea creditării.

„Suntem în continuare pozitivi în special pe sectorul finan­ciar-bancar, care este printre puţinele sectoare ciclice repre­zentate pe Bursa de Valori. Credem că avansul economic al României, în special pe zona de consum, este un magnet puter­nic pentru creş­terea creditării şi a activitătii bancare“, consideră Horia Braun, director de investiţii al NN Investment Partners din Cehia.

De interes sunt şi utilităţile  şi ener­gia, dar care rămân la eva­luări mai reduse decât omo­logii lor din pieţele mai dezvoltate.

Directorul general al companiei de brokeraj Tradeville Ovi­diu Dumitrescu consideră că dacă se menţin tendinţele din primul trimestru, cele mai puternice creşteri ale profiturilor şi perspective pentru dividend le-ar putea avea Banca Transil­vania şi Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO