Bănci și Asigurări

Actionarii Banc Post au fost chemati la vot

13.11.2002, 00:00 63

Actionarii Banc Post se vor intalni la sfarsitul lunii pentru a aproba noua structura a actionaritului bancii, completarea obiectului de activitate a bancii, precum si intregirea Consiliului de Administratie al bancii.
Dupa finalizarea tranzactiei de vanzare catre banca elena Eurobank a ultimului pachet de 17% din actiunile bancii pe care statul il mai detinea noua structura a actionaritului Banc Post va fi: EFG Eurobank Ergasias (Grecia) - 36,25%; Banco Portuques de Investemento (Portugalia) - 17%; General Electric Capital Corporation - 8,75%, Societatea de Investitii Financiare (SIF) Banat Crisana- 6%, SIF Moldova-6%, SIF Transilvania-6%, SIF Muntenia-6%, SIF Oltenia-6%, restul de 8% din capital fiind detinut de alte persoane fizice printre care si salariatii bancii.
Pe ordinea de zi a Adunarii Generale convocate pentru sfarsitul lunii se mai afla si completarea obiectului de activitate a bancii, printre alineatele propuse aflandu-se si urmatoarele: efectuarea de tranzactii cu bunuri mobile si imobile in executarea creantelor bancii, precum si vanzarea de imobile catre salariati, organizarea si realizarea pregatirii profesionale a persoanlului in centrele proprii de pregatire, inclusiv asigurarea serviciilor de cazare si masa, precum si asigurarea serviciilor de preparare si servirea hranei pentru salariatii bancii, in bufete de incinta.
Actionarii vor aproba si completarea Consiliului de Administratie al bancii, care dupa plecarea lui Zoe Ghinescu - unul dintre vicepresedinti - in vara la banca Unirea -- este incomplet.
Banc Post este una dintre primele banci din sistemul bancar dupa active, pe primele zece luni raportand un profit net de 5,1 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO