Companii

Consiliul Concurenţei va finaliza la începutul anului 2013 o investigaţie pe piaţa medicamentelor

Consiliul Concurenţei va finaliza la începutul anului...

Autor: Ioana David

01.11.2012, 10:32 482

Consiliul Concurenţei va finaliza la începutul anului viitor o investigaţie care are ca obiect “o posibilă  încălcare atât a Legii concurentei, cât şi a Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene de către Roche România SRL”.

„Investigaţia a fost declanşată ca urmare a plângerii formulate de Relad, unul dintre distribuitorii Roche. Acesta susţine în plângere că Roche a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţa românească prin limitarea şi controlul distribuţiei, discriminarea faţă de alţi distribuitori, rezilierea contractului de distribuţie pe motiv că partenerul refuză să se supună unor condiţii comerciale nejustificate”, au spus reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Investigaţia a fost declanşată de către Consiliul Concurenţei în februarie 2011.

Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţii Roche România au spus:

„Roche România îşi desfăşoară întreaga sa activitate cu respectarea tuturor prevederilor legale, acordând o deosebită atenţie reglementărilor interne şi comunitare privind concurenţa. Roche România respinge categoric acuzaţiile formulate de Relad International prin plangerea depusă şi cooperează cu Consiliul Concurenţei în demersurile administrative legate de această investigaţie”.

Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţii RTZ & Partners, administratorul judiciar al Relad International SRL, vor formula un răspuns în perioada următoare.

Consiliul Concurenţei precizează că legea concurenţei interzice folosirea în mod abuziv a unei poziţii dominante deţinute pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO