(auxiliar)

British Airways reprogramează primul zbor spre Londra din Bucureşti cu o oră mai devreme

British Airways reprogramează primul zbor spre Londra...

Autor: Mirabela Tiron

15.07.2014, 12:21 826

British Airways mută din 27 octombrie primul din cele două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti-Londra cu o oră mai devreme, pentru a facilita accesul pasagerilor la conexiuni mai bune spre New York, San Francisco, Dallas şi Tokyo.

În zilele de luni, marţi, joi şi vineri ora de decolare a primului avion al companiei de pe aeroportul din Otopeni va fi 7:50, iar miercuri ora 8:00. Sâmbătă şi duminică ora de decolare va fi de 8:10, urmând ca avionul să aterizeze pe terminalul 5 al aeroportului Heathrow din Londra la ora 9:55 (ora Londrei).

British Airways are o reţea internaţională de zboruri care acoperă peste 175 de destinaţii din 75 de ţări. Compania aeriană operează de pe Aeroportul Heathrow Terminalul 1, Terminalul 3 si Terminalul 5, de pe aeroportul Gatwick si aeroportul London City.

În prezent, au zboruri spre Londra companiile aeriene Tarom, British Airways, dar şi jucătorii low-cost Blue Air, Wizz Air şi low-costul englez easyJet. Costul operării unei curse pe Bucureşti-Londra se ridică la circa 20.000 de euro, sumă ce include combustibilul, întreţinerea, taxele de navigaţie şi de aeroport, salariile echipajului de la bordul avionului, potrivit datelor din piaţă.

Profitul variază în funcţie de gradul de încărcare al avionului. Şi gigantul low-cost Ryanair are zboruri spre Londra din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO