ZF 24

British Airways schimbă orarul de zbor spre Londra de la finalul lunii martie

British Airways schimbă orarul de zbor spre Londra de la...

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2014, 13:15 482

British Airways va muta din 30 martie la ora 8.50 primul zbor din cele două zilnice pe care le are de la Bucureşti la Londra, pentru a ateriza pe terminalul 5 al aeroportului Heathrow  la ora 10.15, ceea ce permite o conexiune mai bună pe cursele spre SUA şi Asia, potrivit oficialilor companiei.

Noul orar de zbor permite pasagerilor să îşi continue călătoria din Londra spre Rio de Janeiro la ora 12.20, spre Chicago de la ora 12.50, spre San Francisco de la 11.30, spre Dallas de la 11.55, spre Boston de la 11.15, Miami de la 12.15, New York de la 11.20, Tokyo de la 11.30 şi spre alte destinaţii.

Aproape 40% din românii care se deplasează la Londra îşi continuă călătoria spre alte destinaţii, potrivit ultimelor date disponibile.

„Aceste opţiuni vin în completarea numărului mare de zboruri şi a rutelor noi, oferite prin parteneriatele încheiate de British Airways”, porivit oficialilor companiei.

Afacerile companiei pe piaţa locală sunt în creştere, potrivit lui Emil Delibashev, şeful companiei aeriene în România, pe zona Balcanilor şi Ungaria.

British Airways este cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie, care zboară spre 175 de destinaţii din 75 de ţări. Din 12 februarie 2014, British Airways va opera trei zboruri săptămânale cu aeronavele sale A380, pe ruta Heathrow Londra - Johannesburg.  Compania transportă anual aproximativ 36 milioane de pasageri.

British Airways operează de pe Aeroportul Heathrow Terminalul 1, Terminalul 3 şi Terminalul 5, de pe aeroportul Gatwick si aeroportul London City.

Pe cursa Bucureşti-Londra mai zboară compania Tarom, dar şi companiile low-cost Blue Air, englezii de la easyJet, care au intrat recent pe piaţă, şi Ryanair, ce va opera această rută din 2014. Şeful companiei aeriene mai spune că vor fi mutate operaţiunile de pe Terminalul 3 pe Terminalul 5 al Aeroportului Internaţional Heathrow din Londra.

În Marea Britanie locuiesc circa 100.000 de români, potrivit datelor de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie începând cu anul acesta a adus în România mai multe companii aeriene care mizează pe traficul de pe ruta Bucureşti-Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO