Auto

Vânzările de flote către companii au majorat cota de piaţă a maşinilor diesel

BMW 740D

Vânzările de flote către companii au majorat cota de piaţă a maşinilor diesel

29.12.2011, 00:00 716

Dealerii au vândut în primele 11 luni ale lui 2011 cu aproape 20% mai multe maşini diesel decât în perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în condiţiile în care cota acestora a crescut de la 32 la peste 40% în acest an. Creşterea vânzărilor de automobile diesel a crescut în condiţiile în care un acest an piaţa a fost susşinută de vânzările de flote către persoanele juridice, care în condiţiile în care parcurg mai mulţi kilometri aleg în general maşini diesel. În 2011 mai bine de jumătate din maşinile vândute pe piaţa locală au fost achiziţionate de către persoane juridice, în timp ce persoanele fizice au achiziţionat maşini noi în cadrul programului de casare.

Din top zece cele mai bine vândute mărci cu motorizări diesel cea mai ridicată pondere este întâlnită la BMW, de aproape 94%, urmat de Mercedes-Benz cu 84% şi Audi cu 78%.

Cel mai bine vândut model diesel este Skoda Octavia, urmat de VW Golf, VW Passat şi VW Jetta, Renault Fluence şi Skoda Superb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO