Auto

Şova: Nu am fost de acord cu mărirea tarifului pentru călătoriile cu metroul

Şova: Nu am fost de acord cu mărirea tarifului pentru...
25.03.2014, 16:29 126
Dan Şova, ministrul transporturilor, a spus astăzi, în cadrul primei conferinţe de presă susţinută, că nu a fost de acord cu majorarea tarifului pentru călătoriilor cu metroul, solictată de conducerea Metrorex.

“Metrorex a bugetat pierderi în acest an. Mai întâi să văd de unde provin acest pierderi, ce găuri sunt. Nu am semnat pentru majorarea tarifului”, a spus el.

La finalul anului trecut, oficialii companiei Metrorex anunţau că preţul unei cartele cu două călătorii creşte cu 25%, de la 4 lei la 5 lei, în timp ce preţul unui abonament lunar cu un număr nelimitat de călătorii creşte la 75 de lei faţă de 60 de lei.

Aurel Radu, directorul general al Metrorex declara recent pentru ZF că anul trecut compania a finalizat cu pierderi de 51 de milioane de lei (11,5 milioane de euro), care „nu se datorează managementului, ci faptului că nu ni s-a aprobat majorarea tarifelor la călătorii“, a precizat el. Compania a primit de la stat o subvenţie de 349 de milioane de lei (79 milioane de euro) anul trecut. El afirma că în bugetul de anul acesta am inclus majorarea preţului călătoriei cu metroul. “Anul trecut nu s-a făcut majorarea pentru că nu a semnat ministrul, să vedem dacă va semna în acest an secretarul ministrului transporturilor“, declara el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO