Auto

Sfârşitul visului maşinilor electrice? Tesla urmează să raporteze cele mai slabe rezultate din ultimii şapte ani

Sfârşitul visului maşinilor electrice? Tesla urmează...

Autor: Ştefan Stan

22.04.2024, 09:41 19749

 Acţionarii Tesla se pregătesc pentru cea mai slabă performanţă a constructorului auto din ultimii şapte ani în rezultatele trimestriale din această săptămână, în timp ce se luptă cu încetinirea cererii şi cu un război brutal al preţurilor.

Dar ei vor să ştie, de asemenea, dacă firma lui Elon Musk se află în mijlocul unei schimbări majore de direcţie, după ce au apărut informaţii potrivit cărora ar fi încetinit planurile pentru o maşină electrică mai ieftină de 25.000 de dolari - cunoscută neoficial sub numele de Model 2 - în favoarea concentrării pe "robotaxi" cu conducere autonomă.

Musk a negat că a existat vreo schimbare de plan în privinţa Model 2, dar a mai spus că concentrarea pe autonomie a fost "o mişcare orbitor de evidentă" şi săptămâna trecută a anunţat că un robotaxi Tesla va fi lansat pe 8 august.

Investitorii, care digeră deja un preţ al acţiunilor în continuă scădere, cifre de vânzări dezamăgitoare şi un plan controversat de mutare a sediului central al companiei din Delaware în Texas, se confruntă cu o altă enigmă: dacă Tesla va deveni un producător la scară largă sau un furnizor mai mic de tehnologie autonomă.

"Întotdeauna a fost o dezbatere despre marjă versus volum pentru ei, iar aceasta este cea mai recentă întorsătură", a declarat James Anderson, un partener executiv la Lingotto Investment Management, care deţine acţiuni Tesla.

"Dacă este o întorsătură bună depinde în mod vital şi decisiv de ceea ce aduce trecerea la autonomie", a declarat el pentru Financial Times.

Dezvăluirea publică a robotaxiului în august "ar putea fi un moment decisiv pentru tehnologia de conducere autonomă promisă de mult timp" de [Tesla], a adăugat el.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO