Auto

Rombat Bistriţa: Piaţa bateriilor auto a suferit o contracţie în primele trei luni

Rombat Bistriţa: Piaţa bateriilor auto a suferit o...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2016, 00:05 415

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, estimează pentru acest an o uşoară creştere a afacerilor faţă de anul trecut, în condiţiile în care în primele trei luni piaţa de baterii auto a suferit o contracţie din cauza temperaturilor extrem de ridicate din această iarnă, iar preţul plumbului este pe un trend descrescător. 

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 310 mil. lei (aproximativ 70 mil. euro), mai mult cu 8,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie. 

„Volumul pieţei de baterii a suferit o contracţie în primul trimestru, în condiţiile unei ierni extem de blândă în toată Europa. Pentru acest an estimăm cel mult o creştere uşoară a afacerilor faţă de anul trecut, dat fiind faptul că preţul principalei materii prime, plumbul, înregistrează un trend descrescător“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rombat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO