Auto

Vânzările fabricii de baterii auto Rombat din Bistriţa au crescut anul trecut cu 8,5%

Vânzările fabricii de baterii auto Rombat din Bistriţa...

Autor: Laurentiu Cotu

13.01.2016, 00:06 827
Producătorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 310 mil. lei (aproximativ 70 mil. euro), mai mult cu 8,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Rombat a avut în 2014 afaceri totale de circa 285,8 mil. lei (64 mil. euro), un profit net de 9,2 mil. lei (peste 2 mil. euro) şi un număr mediu de 702 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.
 
„Cifra de afaceri de anul trecut a fost mai mare cu peste 8,5% faţă de anul anterior, industria auto continuându-şi trendul pozitiv început în 2014. Estimăm pentru acest an o creştere a afacerilor, bazându-ne pe faptul că în 2015 am câştigat contracte noi, cu volume mari de baterii, fiind lansată şi o nouă generaţie de acumulatori“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rombat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO