Auto

Renault: Peste 50% din vânzările din acest vor fi către companii

Renault România: Peste 50% din vânzările din acest vor fi către companii

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2011, 12:59 297

Creşterea vânzărilor către persoane juridice va inversa balanţaîn favoarea firmelor în acest an, potrivit oficialilor Renault,peste jumătate din vânzările din acest an derulându-se prinintermediul vânzărilor de flote către companii.

Din vânzările Renault în primele patru luni ale acestui an,aproximativ 25% au reprezentat vânzările de vehicule comercialeconform statisticilor jucătorilor din piaţa auto. Din acestsegment, în intervalul ianuarie-aprilie constructorul francezdeţine o cotă de piaţă de 20 de procente potrivit declaraţiilorDorei Pasăre, brand manager Renault.

Cota de piaţă a Renault a urcat în primele patru luni la 7,8%,faţă de 7,1% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Marca franceză aînregistrat o scădere a vânzărilor de 7% în primele patru luni, încondiţiile unei pieţe care s-a micşorat cu 15%, în timp ce înaprilie Renault a avansat cu 1%.

Renault a lansat astăzi pe piaţa locală noul Megane CC Floride,ediţie limitată care va fi comercializată în numai 1.200 deexemplare la nivel european. Dintre acestea, 15 sunt destinatepieţei din România. Noul model are un preţ de aproximativ 25.000 deeuro cu TVA inclus, iar două sunt deja comandate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO