Auto

Piaţa RCA face un pas înapoi în T1/2023, cu o scădere de 8% a vânzărilor, până la 2,14 mld. lei

Piaţa RCA face un pas înapoi în T1/2023, cu o scădere...

Autor: Mircea Nica

03.07.2023, 00:07 533

Piaţa asigurărilor RCA pare că intră pe o nouă traiectorie, una de scădere, după ce a cunoscut creşteri semnificative atât la nivelul întregului segment, cât şi la nivel individual al fiecărei companii care activează pe această linie de business.

Astfel, la finalul primelor trei luni din 2023, piaţa RCA a consemnat o scădere a volumului primelor brute subscrise de 8%, ajungând la 2,14 mld. lei, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din T1/2023.

Deşi creşterile consistente din 2022 au dus atât segmentul RCA, cât şi întreaga piaţă la un nou record, efectul de boom şi-a pierdut din putere după ce jucătorii şi-au reechilibrat portofoliile, au absorbit din şocul falimentului City Insurance şi noi asigurători şi-au făcut loc pe piaţă.

Acum, începând cu primele luni din 2023, piaţa încearcă să se stabilizeze, dar o nouă împărţire a cotelor este la doar câteva luni distanţă, cea a foştilor clienţi Euroins.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO