Auto

Noul importator Ducati vrea să vândă 30 de motociclete

Foto Gabriel Bouys

Noul importator Ducati vrea să vândă 30 de motociclete

Autor: Bogdan Alecu

24.05.2011, 23:35 296

Metrotehnica Internaţional, companie controlată de Şerban şiRăzvan Weselowski, care deţine un dealer Seat şi un service Skoda,a preluat în primul trimestru al acestui an şi im­porturile mărciide motociclete Ducati, un brand situat pe segmentul premium alpieţei, având un preţ de pornire de aproximativ 8.500 de euro cuTVA.

"Am investit peste 600.000 de euro în construcţia unui noucentru pentru motocicletele Ducati. Acesta este amplasat la ieşireadin Bucureşti alături de showroomul Seat", a spus Car­men Rusu,directorul de marketing al Metrotehnica. Com­pania a înregistrat în2009 o cifră de afaceri de 2,7 mil. euro şi un profit de 11.700 deeuro.

Compania a mai fost dealer Ducati în anul 2007, atunci cândimportator era firma Motomotion, atât pentru Ro­mâ­nia, cât şipentru Ungaria, firmă care potrivit Registrului Comerţului avea în2009 un singur angajat şi pierderi de 7.100 de euro, la o cifră deafaceri de 48.800 de euro.

În ceea ce priveşte vânzările, Metrotehnica şi-a propus să vândăîn acest an aproximativ 30 de motociclete Ducati, echivalentul a10% din piaţa motocicletelor.

"În primul trimestru al acestui an s-au vândut pe piaţa lo­calăaproximativ 140 de motociclete, din care şase au fost Du­cati. Dacăsituaţia economică ne va permite, am putea livra până la fineleanului peste 30 de motociclete", a subliniat Rusu.

Ducati are un preţ de pornire de aproximativ 8.500 de euro cuTVA, cum este cazul modelului Monster M696Ă Plus şi poate ajunge lapeste 22.000 de euro în cazul versiunilor de top Superbike. Pepiaţa motocicletelor din segmentul su­pe­rior mai sunt prezenţi şicei de la Harley Davidson, marcă im­por­tată de Automotive TradingServices, companie con­tro­lată de fostul premier CălinPopescu-Tăriceanu. Harley a vân­dut în România 12 motociclete înprimul trimestru, iar până la finele anului compania are în plan săajungă cu vânzările la 55-60 de unităţi, cu 30% mai mult decât anultrecut.

Potrivit oficialilor companiei în România sunt înmatriculateaproximativ 500 de motociclete Ducati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO